Hiperhidroza

thumb image

Hiperhidroza – Tratamentul cu toxina botulinica

Toxina botulinică (Botox) a fost aprobată pentru tratamentul ridurilor de expresie și hiperhidrozei (transpirația excesivă) în urmă cu 20 de ani în SUA, azi reprezentand cea mai populară procedura dermato-estetică .
Transpiratia in exces sau hiperhidroza este o afectiune care poate sa apara la orice varsta, putand afecta atat femeile cat si barbatii, provocand pe parcursul vietii discomfort si reale neplaceri.

Pe langa forma idiopatica (fara cauza) exista si cea secundara care se datorea anumitor boli: tulburari metabolice (diabet, hipertiroidism, hipoglicemie), cauze neurologice, stari febrile, utilizarea anumitor medicamente. Hiperhidroza afecteaza palmele, talpile si axilele.

Procedura presupune injectarea superficiala cu ace fine in mai multe puncte a toxinei botulinice care blocheaza eliberarea de sudoare din glande. Toxina injectata interfereaza cu semnalele transmise intre terminatiile nervoase si glandele sudoripare si functioneaza ca un factor blocant. Este foarte putin dureroasa iar printre putinele contraindicatii mentionam afectiuni neurologice, tulburari severe de coagulare ale sangelui, hipersensibilitatea la toxina botulinica, sarcina si alaptarea.

Procedura dureaza 15-30 minute si poate fi repetata la intervale regulate in functie de severitatea hiperhidrozei. Efectul se instaleaza in termen de 2-14 zile si dureaza 6-8 luni, el depinzand de dozele administrate, de zona injectata, dar si de fiecare individ in parte.

tratament hiperhidroza transpiratia excesiva brasovHiperhidroza axilara
Hiperhidroza palmara